Депутатът от Има такъв народ и кандидат за управител на БНБ

...
Депутатът от Има такъв народ и кандидат за управител на БНБ
Коментари Харесай

Каримански получил есемес със заплаха

Депутатът от " ИТН "  и претендент за шеф на Българска народна банка Любомир Каримански е получил есемес със опасност. Това разгласи той пред кореспонденти в Народното събрание. " Откажи се или проблемите ти ще стартират незабавно и нямаш визия какъв брой ще бъдат съществени!!! ", гласяло известието, изпратено от чужд номер малко в сряда следобяд, откакто съвещанието на бюджетната комисия се провали за втори следващ ден.

Каримански към този момент е подал сигнал в Министерство на вътрешните работи. " Продължавам да имам вяра в това, което върша. Продължавам да не отстъпвам правилата си и да ползвам един-единствен стандарт, а не двоен критерий ", акцентира той. И разгласи, че няма да се откаже от конкуренцията за Българска народна банка.

Депутатът от Има Такъв Народ не пожела да се ангажира с съмнение кой е подателят на известието. Председателят на парламентарната група Тошко Йорданов обаче свърза случая с процедурата за Българска народна банка. " Знаете кои стоят от едната страна на кандидатурата за Българска народна банка, злоупотребявам леко с реторичния въпрос. От другата страна е господин Каримански. В тази обстановка, откакто през вчерашния ден на срещата в Министерския съвет той изясни за всякакви партенки, които хвърчат из въздуха в медиите, и даде безусловно разумни пояснения, че това са опити да бъде опетнен, получава този есемес ", съобщи той.

Йорданов посочи, че Каримански не е нито " под земята предприемач ", " нито се занимава с някакви далавери “, само че " това са мутренски неща ". " Някой употребява мутри. Или някоя мутра има ползи там, или тези, които имат ползи там, употребяват мутри ", сподели ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ. В отговор на въпрос Йорданов уточни, че не загатва държавното управление, а просто е желал публицистите да " помислят " кой стои зад опасността.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР